pavouk
Když se taková koza podojí, mléko se vzhledem ani chutí nijak neliší od normálního kozího mléka, obsahuje však pavučinové bílkoviny.
Při zpracování se mléko nejprve odstředí, aby se zbavilo tuku. Pak se k mléku přidá sůl, tím se vysrážejí proteiny pavoučího hedvábí a ty klesnou ke dnu.
Směs se odstředí, mléko se sleje a k sedimentu se přidá voda. Sediment so rozpustí ve vodě a vznikne zlatavý sirup, vlastně pavučinový koncentrát, který je víceméně totožný s tím, co má ve své žláze každý pavouk.
Při zpracování se mléko nejprve odstředí, aby se zbavilo tuku. Pak se k mléku přidá sůl, tím se vysrážejí proteiny pavoučího hedvábí a ty klesnou ke dnu.
Směs se odstředí, mléko se sleje a k sedimentu se přidá voda. Sediment so rozpustí ve vodě a vznikne zlatavý sirup, vlastně pavučinový koncentrát, který je víceméně totožný s tím, co má ve své žláze každý pavouk.
<< Home